Отворено днес от 9:30 до 18:00

0391/66787

Търсим желаещи за участие в ревю в нощта на музеите


Уважаеми съграждани,

На 20.05. 2017г., (събота), заедно с музеите в цялата страна, Исторически музей – Димитровград ще отвори врати за поредната НОЩ НА МУЗЕИТЕ. Тази година тя ще бъде посветена на 70 - годишнината от създаването на Димитровград.

 За посетителите предстоят много и различни изненади.

Една от инициативите в музейната нощ ще бъде ревю на облекла от времето на социализма. Такова ревю под наслов „ВИЗИИ ОТ „ОНЕЗИ” 45 ГОДИНИ”беше проведено през 2014 г. във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” по инициатива на студентите от клуб „Старопрестолни етнолози”, с участието на Исторически музей – Димитровград. Тази година студенти от клуба ще участват във второто му издание в нашия музей.

Ще бъде показано униформено, ежедневно и официално облекло от 50-те до 80-те години на ХХ век.

Можете и вие да станете част от това събитие като представите облекла на вашите  родители, баби или дядовци. - сигурно в старите гардероби те още пазят дрехи от това време.

Ако искате да бъдете просто манекени в нашето соцревю, можете да дойдете на място в музея  и да си изберете подходящ за вас тоалет.

Своето желание за участие може да заявите от 2 май до 16 май в Исторически музей – Димитровград или на посочените по-долу телефони.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

Исторически музей – Димитровград

Ул. „Св. Климент Охридски” № 7

Гр. Димитровград

Е-mail: museumdg@mail.bg

0391 66787- Елена Георгиева – директор  на Исторически музей - Димитровград

0878 290007 – Недялка Тодорова – гл. уредник