Отворено днес от 9:30 до 18:00

0391/66787

"КАК КУКЛИТЕ ОЖИВЯВАТ" Благотворителна изложба


ОТКРИВАНЕ: 2.03. 2020 г.(понеделник), 17.30 часа

Изложбена зала на Исторически музей - Димитровград

Уважаеми приятели,
За пръв път в Димитровград ще имаме възможността малки и големи да се потопим заедно в богатия куклен свят, където времето е спряло като в чудна приказка, в която цари вечно детство. Над 600 вида парцалени кукли от цял свят, събрани в лична колекция на нашата приятелка Радка Тодева, ще бъдат изложени на благотворителна разпродажба в изложбената зала на Историческия музей. Всяка една от куклите е уникална, както на външен вид, така и със своята история. Всяка е изработена с изключително майсторство, отдаденост и внимание към детайла. Но най-важно от всичко – всяка кукла, изтъкана от човешка ръка, носи свой собствен дух и живее собствен живот.
Каузата, за която ще бъдат набирани средства е детската безопасност на пътя. Желанието ни е да закупим 3D макети на детски фигури, които да бъдат поставени на възлови пешеходни пътеки в града, с цел повишаване вниманието на шофьорите и даването на предимство на пешеходците. За това и „куклите оживяват”, защото по този начин, закупувайки кукла /или просто дарявайки средства/, Вие ще допринесете за съхранението на детската безопасност и така ценния човешки живот.
Ние, дамите от Inner Wheel клуб Димитровград най-учтиво Ви каним на откриването на изложбата на 2 март 2020г. от 17,30ч. в изложбената зала на Историческия музей. Изложбата ще бъде експонирана до 2 април 2020г. Разчитаме на Вашата съпричастност. Закупуването на кукла не е задължително основание за посещението на изложбата.